Při hledání ideální koloběžky jsem snad konečně dospěl k ideálnímu kompromisu. Všechno to začalo před mnoha lety, kdy se na trhu začaly objevovat první koloběžky a trh tady teprve vznikal. Jako sportovní vyžití mě to okamžitě zaujalo a proto jsem pořídil moji první koloběžku Kostka Hill. Je to univerzální kolobka s koly 20″ a 16″ takže takový ten menší formát.

Brzo poté následovala silnička Kostka Racer v černé barvě s koly vypletenými bílými dráty, velice lehká a opravdu dyzajnově krásná – vhodná zejména na hladké silnice a okruhy.

A do třetice to byla Crussis Cross 6.1, velice robustní a těžký stroj, vhodný zejména na lesní cesty a sjezdy náročným terénem.

Jak je vidět, každá z nich je vhodná na konkrétní oblast a špatně se používá jinde. Hillka je asi tak nejvhodnější, ale zase je to malý formát kol a tak jsem se začal dívat po nějakém ideálním modelu. A tak jsem narazil na finského výrobce Kickbike, který má ve výrobě koloběžek dlouhou tradici a prodává i samostatné rámy a tak si můžete postavit koloběžku podle svých potřeb. A přesně toto děla parta nadšenců z Brandýsa ve své firmě Kickpoint. Mě zaujal model Stingray, který vychází z rámu Cross 29er.

Celé je to z hliníku s karbonovou vidlicí, kotoučovými brzdami – no proste pecka. A tak se moje rodina koloběžek rozrostla o dalšího člena.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux