Na druhý den jsme naplánovali trasu Doľný Smokovec – Tatranská Lomnica – lanovkou na Skalnaté pleso a z něj po červené značce – tedy po Tatranské magistrále zpět do Doľného Smokovce a zpět vlakem do stanice Pod lesom – jakožto našeho výchozího bodu.

Ze Starého Smokovce vede podle silnice příjemná stezka po které se bez problému pěšky dostanete do Tatranské Lomnice. První zastávka byla ve stylové restauraci Humno. Poté nás už čekal nástup na lanovku s přestupní stanicí na kabinkovou na Skalnaté pleso. Zde jsme se asi hodinku zdrželi protože jde opravdu o ikonické místo Vysoký Tater. Výška stoupající lanovky na Lomnický štít je opravdu děsivá.

Zpět po Tatranské magistrále

Po dobré kávě jsme se vydali na zpáteční cestu po Tatranské magistrále. Přestože se jedná o sestupnou stezku je velice náročná díky kamenitému povrchu, kdy každou chvíli hrozí sklouznutí čí vyvrknutí kotníku. Na oplátku ale dostáváte výhled na krásné scenérie okolní přírody v podobě lesních stezek, vodopádů, můstků apod.

Příští zastávka byla na Hrebienku – stanice pozemní lanovky, kterou jsme využili již předešlý den. Tentokrát jsme ale pokračovali po zelené značce do Doľného Smokovce. Bohužel jsme těsně minuli odjezd vlaku a tak jsme museli hodinu počkat na další spoj. Čekání jsme vyplnili večeří ve fastfoodu.

Jakmile jsme nastoupili do vlaku směr Pod lesom strhl se obrovský lijavec, který nás provázel až do naší ubikace. Celkově jsme ušli asi 20km.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux