Na středu vyšel svátek Den české státnosti a tak jsme se rozhodli – přesto, že počasí zrovna výletům nepřálo na jednu z posledních výprav do Úštěka tento rok.

Tak tak jsme z chaty došli do vyhlášené galerie, která byla nedávno přesunuta do nových prostor přímo na náměstí a hostí stovky obrazů autorů naší výtvarné scény. Navíc zde mají autoři „svojí“ židli – tedy židli označenou svým jménem a tak si můžete vybrat, zda si kávu vypijete na židli Ringo Čecha nebo třeba Ivy Hüttnerové.

Po dobrém kafi a úštěckém mrkváči (dort) jsme vyrazili do postranních ulic položených níže náměstí a vychutnali si fantasticky nasvícených siluet historických domů obklopujících náměstí.

Po návratu na náměstí nám to nedalo a zašli jsme ještě na pivo a limonádu do útulné hradní kavárny. pak už cesta pokračovala kolem hasičské zbrojnice a rybníka Barvíře, kde se opět naskytly pohledy na nádherné stavby nasvícené ostrým podzimním sluncem.

Na zpáteční cestu na chatu jsme se vydali po hrázi Chmelaře a v aleji ořecháčů lemující východ z areálu pláže jsme posbírali pár padlých vlašských ořechů a pochutnali si na nich.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux